Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

STUDIO FLEXXUP

 BARBER & BEAUTY SHOP

Old school haircuts

De nette kapsels die vooral gezien werden tussen de jaren ’30 en ’50 van de vorige eeuw, zijn weer helemaal trendy. De kapsels zijn uiteraard in een modern jasje gestoken waardoor deze kapsels er alles behalve ouderwets uit zien. De look wordt keurig vormgegeven en in veel gevallen zelfs gecombineerd met korte of geschoren zijkanten. Mannen hebben steeds meer het zelfvertrouwen om te experimenteren met hun kapsel.

De kapsels worden korter en zijn telkens verzorgd, waar de zijkanten en achterkant goed geknipt moeten zijn, wordt de haarlengte bovenop wat langer gelaten. Op die manier ontstaat er de gewenste look.

Een kuif en klassieke zij scheiding zijn het meest populair, maar ook het kapsel van James Dean en een klassieke midden scheiding zijn niet meer weg te denken uit het huidige straatbeeld.

Opvallend is in ieder geval dat veel vooraanstaande mannen tegelijkertijd over zijn gegaan naar een andere stijl en daarbij massaal terug hebben gegrepen naar de grote mannen uit vooral de jaren ’50, die de meeste mensen natuurlijk nog kennen of zelfs nog ergens een poster van hebben liggen.

Hot Towel Shave

De benaming hot towel shave komt vanwege het gebruik van warme handdoeken. De hot towels worden gebruikt om de huid goed voor te bereiden op het scheren. De men shave kent in alle landen min of meer dezelfde basis principes en technieken. Er wordt altijd begonnen met de voorbereiding van de huid op het scheren - de pre shave. Dit gebeurt met pre shave cream, warme handdoeken (hot towels), en massage. De shave zelf gebeurt met een open mes ook wel straight razor genoemd. Afhankelijk van baardgroei, wordt één of meerdere malen geschoren. Eerst met de baardgroei mee en bij een tweede maal tegen de haargroei in voor een nog gladder scheerresultaat, a close shave. De men shave, hot towel shave, eindigt met het afsluiten van de huid om te zorgen dat er zoweinig mogelijk schade of irritatie ontstaat. Naast het gebruik van after shave balsem of creme wordt er ook een cold towel gebruikt om de huidporieen te sluiten.

0